website templates free download

Geschiedenis

Mobirise

1948

Het begin

De oorsprong van ons bedrijf begint in 1948, wanneer Adrianus Kop besluit de kolenhandel van zijn schoonvader over te nemen. Voor het vervoeren van de kolen naar zijn klanten maakt hij in eerste instantie gebruik van paard en wagen. In 1955 koopt hij zijn eerste vrachtwagen.

Om de vrachtwagen rendabel te houden gaat Adrianus naast kolen ook andere goederen vervoeren. De vracht bestaat voornamelijk uit aardappelen, bieten en melkbussen die geladen worden bij de boerderijen in de omgeving van Kruisland.

1968

Zuivel

In 1968 wordt een tweede vrachtwagen aangeschaft. Deze wordt volledig ingezet voor het vervoeren van zuivelproducten van de fabriek naar de detailhandel. Dit is het begin van een langdurige samenwerking met de zuivelindustrie die tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat!

1971

Zonen

Van jongs af aan zijn de drie zonen van dhr. Kop werkzaam in het bedrijf van hun vader. In 1971 wordt besloten om de Fa. A. Kop & Zn. op te richten. De 3 broers zijn meer geïnteresseerd in transport dan in kolenhandel. Tevens wordt begin jaren zeventig door de aanleg van het Nederlandse aardgasnet de vraag naar steenkolen steeds minder. In 1972 wordt daarom het besluit genomen om te stoppen met de kolenhandel en de transportactiviteiten verder uit te breiden. De kolenschuren maken plaats voor een onderhoudswerkplaats, een kantoor en een kantine.

1973

Benelux

De ontwikkelingen in de zuivelindustrie staan ook niet stil. De melkbussen verdwijnen langzaam en maken plaats voor melktanks. In 1973 wordt de eerste tankwagen gekocht waarmee bij de boeren de melk opgehaald kan worden.

Naast het ophalen van melk richten de broers zich ook op het vervoer van radiatoren en bakstenen naar bouwprojecten binnen de Benelux. Hiervoor wordt een aantal trekkers en opleggers gekocht.  

1980

Internationaal

In 1980 wordt de eerste rit verreden buiten de Benelux. De rit gaat van Moerdijk naar Aulnay sous Bois (nabij Parijs). Deze rit werd toen nog verreden op een voorlopige vergunning. In 1982 krijgt Fa A. Kop & Zn zijn vaste buitenland vergunning en kan het bedrijf starten met internationale transportactiviteiten naar voornamelijk Frankrijk, Duitsland en Italië.

1993

Certificering

Begin jaren negentig komt er vanuit de markt steeds meer vraag naar transportondernemingen die hun processen hebben gewaarborgd middels ISO. Om aan deze vraag te kunnen voldoen wordt besloten om het bedrijf te gaan certificeren. In 1993 wordt het ISO-9001 certificaat behaald.

1998

Verhuizing naar Borchwerf Roosendaal

Het bedrijf is in de loop der jaren blijven groeien, met als gevolg dat de bestaande huisvesting in Kruisland te klein wordt. Om dit probleem op te lossen gaat men op zoek naar een nieuwe locatie voor het bedrijf. In 1997s heeft men een geschikt perceel van 2ha gevonden in Roosendaal op industrieterrein Borchwerf. In juli 1998 wordt de nieuwe vestiging, een kantoorpand en een omheind parkeerterrein in gebruik genomen.

Heden

3de generatie

Inmiddels is de derde generatie werkzaam in het bedrijf. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een onderneming met zo’n 70 personeelsleden, 100 eenheden en activiteiten in de op- en overslag. Zo blijven wij ook in de toekomst in staat onze klanten de service te bieden zoals zij al jaren van ons gewend zijn.

Adres

Kop Logistics
Fa. Kop & Zn B.V.
Tussenriemer 3
4704 RT Roosendaal

Contact

Email: info@koplogistics.nl
Tel.: +31 (0) 165 52 20 60
Fax: +31 (0) 165 52 20 69